Tannfylling

Små skader; mindre hull (karies), børsteskader, små avknekte tannfliser eller biter kan repareres med en tannfylling. Tannlegen renser bort skadet tannsubstans og bakterier (karies). Deretter forberedes tannen før fyllingen.

Det må være helt tørt for at fyllingen skal bli så bra som mulig.  Tannlegen må kanskje sette en form rundt tannen før fyllingen lages. Deretter rengjøres tannen og tannen fylles med en tannfylling. Fyllingsmaterialet finnes i flere ulike tannfarger som tilpasses fargen til din tann. Hele behandlingen kan utføres under lokalbedøvelse og skal være helt smertefri. Etterpå slipes og pusses fyllingen. Tannlegen kontrollerer også at fyllingen ikke er for høy. I de tilfeller du velger å lage en veldig stor tannfylling må du huske på at du kan føle spenninger i tannen i opp til tre måneder etter behandling. Dette kommer av at en tannfylling av plast krymper når den stivner. Med andre ord dras tannens vegger sammen og kan forårsake ømhet i tannen.

- Dette kan unngås ved å bruke en spesiell teknikk når fyllingen legges. I beste fall skal du unngå å trenge store fyllinger ved ikke å få hull i det hele tatt.