Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk, eller odontofobi, betyr sterk angst for tannbehandling. Mange som har odontofobi unngår å gå til tannleger i flere år, selv om man har smerter eller problemer med tennene. Ofte er akutt tannverk grunnen til at mange trosser angsten og oppsøker tannlegen tilslutt.

Hos Tannami tar vi tannlegeskrekk i alle grader og former på alvor. Vårt team har jobbet tett med odontofobipasienter med gode resultater over flere år. Vi vil forsøke å tilrettelegge så godt vi kan etter dine behov, og hvis det er noe spesielt du helst ikke ønsker å se eller høre før du kommer hit (eksempelvis instrumenter eller lyder fra maskiner) så kan du gjerne gi oss beskjed om dette i forveien på telefon eller mail.

1100x700_Geir-Olsen

Premedisinering

Hvis du ønsker, så er det mulig å få utlevert beroligende medisin før behandlingen. Da må du komme minst 45 minutter før behandling og det må planlegges med tannlegen på forhånd. Dette kan gjøre at behandling som du har gruet deg til, vil føles mer overkommelig og du kan lettere oppnå en mestringsfølelse etter behandlingen. Vi jobber alltid mot at man skal slippe å ta premedisinering, men det kan gjøre at terskelen for å få tannbehandling utført blir lavere og det dermed blir lettere for deg å komme til oss.

Ting å tenke på om du har tannlegeskrekk

Ikke vent lengre med å ta kontakt med tannlegen, gjør det i dag her.

Be om støtte og hjelp fra dine nærmeste, det vil gjøre veien din videre mye enklere.

Du er ikke alene. Svært mange har tannlegeskrekk i ulike grader.

Ta gjerne med deg en venn som ikke har tannlegeskrekk til tannlegen for ekstra støtte

Ha med musikk som du liker å høre på, for å slippe å høre ubehagelige lyder.

Ingen behov er for små, si ifra til tannlegen din hvis det er noe.

Vi vil alltid møte deg og dine behov og spørsmål med forståelse og respekt.

Boka om tannlegeskrekk

I boka til tannlege Geir Olsen om tannlegeskrekk får du et innblikk i hans tanker og metoder. Samtidig som du også møter noen av hans pasienter og får høre hvordan de har opplevd og tolket møtet i stolen.
Klikk her for å laste ned hele boka som pdf.

Kontakt