Tannkroner

Tannkroner

Noen ganger er en tann så ødelagt at det er vanskelig å få lagt en god fylling som varer lenge. Dette kan være på grunn av at det ligger en stor fylling der fra før, at det er et stort kariesangrep i tannen, at tannen er slitt eller at det har falt ut et stort stykke av tannen. Det blir da nødvendig å lage en krone.

Hva er en tannkrone?

En krone er en kunstig tann som festes på en gammel tann.

En krone er en kunstig framstilt tann som ligner en ekte tannkrone. Kronen både føles, og ser naturlig ut. Denne framstilles i samarbeid med en tanntekniker, og festes av tannlegen til den gjenværende tannen med en sement. Vi bruker fortrinnsvis helkeramiske kroner som blir limt fast til tannen.

Det finnes mange ulike typer tannkroner. Hvilken type som brukes avhenger av pasientens situasjon.

Fordeler med tannkrone

Sammenlignet med fyllinger, som er alternativet, har tannkronen mange fordeler. Det viktigste er at tannen blir funksjonell og fremstår som en ekte tannkrone. En tannkrone som konstruksjon er med moderne teknikker svært sterk og tåler mye belastning – mye mer enn en tannfylling.

En tannkrone beskytter også tannens vitale vev slik at det ikke skades ytterligere. For pasienter som lider av munntørhet og som lett får hull i tennene, er ofte tannkrone det eneste riktige alternativet, fordi det dramatisk reduserer risikoen for videre utvikling av hull.

NY KRONE PÅ ET PAR TIMER!

Cerec-kroner skiller seg fra andre kroner ved at de lages på samme dag som du kommer for å få slipt på tennene dine. Kronene produseres i klinikken og ett enkelt besøk hos tannlegen er tilstrekkelig.

Til produksjon av Cerec-kroner anvendes digital scanning, og du har mulighet for å få satt på kronen samme dag. Det tar omkring 20 minutter å produsere kronen og i løpet av denne tiden, kan du fint strekke deg og få en pause fra tannlegestolen.

Tannlegen vil vurdere om Cerec-krone kan lages på nettopp din tann.

CEREX_krone_pa_dagen
Her finner du oss >>

Kjørebeskrivelse på Google Map >>

Kontakt