Smertefri bedøvelse

Smertefri bedøvelse

Smertefri bedøvelse

Den “tradisjonelle” bedøvelsessprøyten har eksistert i lang tid. Den brukes fortsatt i dag, men det er også kommet et mer skånsomt bedøvelsessystem på markedet. Dette kalles The Wand (Tryllestaven) – en maskin som pumper inn bedøvelsevesken veldig sakte. Dette har gjort det mulig å sette bedøvelse på en enda mer skånsom måte enn tidligere og i tillegg kan vi ofte bedøve en enkelt tann uten at leppe og tunge er bedøvet i mange timer etterpå.

Føler seg ikke stukket

Det viktigste er nok at følelsen av å bli stukket forsvinner: Bedøvelsen skjer så langsomt og forsiktig at overflaten allerede er bedøvet idet selve stikket settes inn. Det er nå mulig å sette bedøvelse direkte på områder hvor det tidligere ble for smertefullt – for eksempel bak fortennene i overkjeven.

Lammes ikke

Tryllestaven har ifølge tannleger flere fordeler. Bedøvelsen kan plasseres helt presist, for eksempel i nervene til én bestemt tann.  Før ble store deler av munnen bedøvet – også muskler og slimhinner.  Med tryllestaven beholder lepper og kinn den normale bevegelighet og følsomhet uten at man   hovner opp  eller lammes.

Slipper å se sprøyten

Tryllestaven har dessuten en psykologisk effekt: Pasientene slipper å se den store, truende sprøyten, og dermed blir hele situasjonen mer befriende  og avslappet.
Tryllestaven er et kjempemessig fremskritt innen smertelindring og  bekjempelse av tannlegeskrekk. Endelig kan vi tilby dette til de av våre pasienter som virkelig lider av alvorlig tannlegeskrekk.

Her finner du oss >>

Kjørebeskrivelse på Google Map >>

Kontakt