Invisalign / Korttidstannregulering

Invisalign / Korttidstannregulering

Processed with VSCO with f2 preset

Den digitale utviklingen har gjort det mye enklere og raskere å regulere tennene dine. Ønsker du et nytt smil og rette tenner, så er denne nesten usynlige behandlingen noe for deg.

Hva er Invisalign?

Invisalign er en rekke avtakbare, gjennomsiktige skinner som blir spesiallaget til dine tenner. Det er også et mer komfortabelt alternativ til den tradisjonelle metallstrengen.

De nesten usynlige skinner er laget av et sterkt, medisinsk termoplastisk materiale, spesialtilpasset dine tenner. Med Invisalign vil tennene dine flytte seg gradvis og bevege seg mot forventet sluttposisjon.

Avhengig av behandlingsbehov, så bytter man skinner fra ukentlig til hver 14. dag. Ved enkle, små tannforflytninger, så kan 12 uker med behandling være nok, men i de fleste tilfeller, tar det lengre tid. Du kan selv ta ut skinnene, for eksempel når du spiser eller skal i et selskap, men du bør bruke skinnene minst 22 timer i døgnet.

Når er det mulig å rette tenner ved hjelp av Invisalign?

Invisalign kan brukes til å behandle en rekke tannretningsfeil, enten enkle eller komplekse. Invisalign kan normalt rette følgende:

  • Mellomrom mellom tennene – ved for mye plass til tennene
  • Trangstilling – Ved mangel på plass til alle tennene dine
  • Kryssbitt – når bredden av over- og underkjeven er feiljustert i forhold til hverandre
  • Dypt bitt – når tennene i overkjeven overlapper tennene i overkjeven betydelig.
  • Underbitt – når undermunnens tenner stikker utover fortennene i overmunnen.
  • Hvis tennene har flyttet seg siden forrige behandling med bøyle, kan Invisalign ofte fjerne forskyvningen som har skjedd.

Med våre diagnostiske verktøy som digital fotoanalyse, røntgenbilde, digitalscan av kjevene og spesielle planleggingsprogrammer kan vi tilby en moderne behandling som tar hensyn til individuelle behov hos voksne mennesker.

Vi har alltid gratis konsultasjon for Invisalign behandling hos våre tannleger Geir Olsen og Alexandra Kverneng. Bestill time i kontaktskjema til høyre, eller ring oss på 66983880.

Geir-Olsen_tannami_A003335

Kontakt