Implantat

Implantat

Implantat har mange fordeler sammenlignet med kroner, broer og proteseløsninger.

Dette er en permanent løsning som varer normalt livet ut. Man trenger sjelden noen justeringer etter innsetting. Implantatene ser og føles ut som dine egne naturlige tenner. De fungerer også like godt, og etter en kort tilpasningsperiode kan du tygge som vanlig. Implantater er pene og naturlige erstatninger for dine egne tenner.

Etter implantatinnsetting må man komme til hyppige kontroller hos tannlege/tannpleier det første året: Dette er fordi det er viktig følge med på at implantatet gror fast i benet slik det skal. Ved godt renhold og god tilheling, kan kontrollene av implantatet med tiden avta.

Tannlege Geir Olsen tilbyr implantatbehandlinger for pasienter med tannluker som ønsker å få lukket disse. Han har tidligere erfaring med implantatsystemet Nobel biocare, men har de siste årene brukt BICON som implantatsystem.

Det er flere årsaker til at Tannami velger akkurat dette systemet fremfor noe som helst annet. Fordelene er:

– Bedre forhold for tannkjøttet, samt bedre estetikk
– Korte implantatskruer, ikke fare for nervekanalen, bihulene eller andre viktige strukturer i kjevebenet
– Gode benforhold rundt implantatet.
– Forsegling mot bakterier.

tannimplantater_tannami

Designet på BICON implantatene er unikt. Tannen blir festet uten lim eller skrue. Av den grunn unngår man såkalte “kloakkbrønner” (lekkasje av bakterier til implantatet som kan føre til bentap)

– Kronene på implantatet er ikke laget av ren porselen, dvs at vi har muligheten til å endre på formen og fargen på tannen, dersom dette skulle være nødvendig.

Implantater kan være en god løsning for deg som har svært ødelagte tenner, eller som mangler en, flere eller alle tennene. Implantater er erstatningstenner som ser ut som, føles som, og fungerer som dine egne naturlige tenner.

Prognosene for et godt og holdbart resultat med implantater, er svært gode. For at resultatet skal holde seg fint, er det viktig at du følger en etterkontrollplan som vi setter opp. God munnhygiene er svært viktig. Tennene må pusses regelmessig, og man må bruke mellomromsbørster for holde det rent mellom implantatene.


 

Kontakt